Opsteker voor Tim in Otegem

Opsteker voor Tim in Otegem
14-01-2019

Serieuze opsteker voor Tim Merlier maandag in Otegem. Een dag na het BK in Kruibeke reed hij voor eigen volk naar een mooie vierde plaats. Karen Verhestraeten werd in een sterk deelnemersveld elfde.

Het podium in Otegem werd bezet door de Europese, wereld- en Belgische kampioen. Na een sterke wedstrijd troefde Tim Merlier streekgenoot Dieter Vanthourenhout af in de strijd voor de vierde plaats. "Ik ben nog niet top", gaf Tim toe. "Maar na mijn dijbeenblessure kon ik vandaag voor het eerst weer voluit gaan."

"Ik zat de hele wedstrijd goed in koers en heb er het maximale uitgehaald. Hierop kan ik verder bouwen. Dit was echt een opsteker voor eigen publiek.Hopelijk gaat het volgend weekend in Ponchateau nog een stuk beter." Broer Braam Merlier eindigde de wedstrijd als elfde.

Bij de dames werd Karen Verhestraeten elfde. "Ik kende een goede start en kon meerijden in een groepje voor de negende plaats", klonk het bij onze Kempense. "In een sterk deelnemersveld mag ik hier wel tevreden mee zijn." Geerte Hoeke was na haar ziekte nog niet volledig hersteld van het NK en werd vijftiende.

Foto: Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema