Lander toont zich in Pontchâteau, Wietse na ziekte toch derde in Luxemburg

Lander toont zich in Pontchâteau, Wietse na ziekte toch derde in Luxemburg
20-01-2019

Pech voor Lander Loockx in Pontchâteau. De zilveren medaille van het BK voor beloften zag zijn strijd voor het podium gedwarsboomd door materiaalpech. In het Luxemburgse Leudelange werd Wietse Bosmans ondanks ziekte toch derde.

Lander nam in Pontchâteau een goede start en mocht in de derde ronde zelfs dromen van een podiumplaats in de wereldbeker toen het noodlot toesloeg. “Net na de materiaalpost reed ik lek, waardoor ik veel tijd verloor en pas als 25e kon wisselen”, aldus Lander. “Daarna kon ik nog opschuiven naar de negende plaats. Zonder die lekke band deed ik sowieso mee voor het podium. Zeer jammer, maar over het gevoel ben ik wel tevreden. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd.”

Bij de profs werd Tim Merlier (foto) elfde, ook Sieben Wouters (18e) eindigde in de toptwintig. Michael Boros viel na een lekke band in de tweede ronde terug naar de 45e plaats, maar kon toch nog opschuiven naar de 21e plek. Braam Merlier kwam als 35e over de streep.

Eva Lechner eindigde de wedstrijd bij de dames op een vijftiende plaats. “Begin deze week had ik nog wat koorts, waardoor ik vandaag op het einde niet meer fris genoeg was”, aldus onze tienvoudige Italiaanse kampioene. Karen Verhestraeten werd 33e.

DERDE PLAATS VOOR WIETSE IN LUXEMBURG

In het Luxemburgse Leudelange kwamen er zondag drie renners in actie: Wietse Bosmans, Jarno Liessens en Seppe Rombouts. Wietse werd ondanks ziekte derde. “Na een hele week buikloop voelde ik me echt niet goed”, aldus Wietse. “Ik kende een slechte start, had gen energie en kreeg mijn hartslag niet omhoog. In de laatste ronde kon ik toch nog een derde plaats uit de brand slepen, voor mij het hoogst haalbare.”

Jarno nam in Luxemburg een goede start en werd uiteindelijk achtste. “In de eerste rondes kon ik opschuiven naar de derde plaats, maar na een schuiver in de slotfase viel ik voorin weg. Op het gladde parcours was het moeilijk om die situatie nog recht te zetten.” Seppe bereikte de finish als 21e.

Foto: Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema