Tim 8e renner in Belgische selectie, Lander beloond met 2e WK-ticket

Tim 8e renner in Belgische selectie, Lander beloond met 2e WK-ticket
21-01-2019

Maandag maakte bondscoach Sven Vanthourenhout zijn WK-selectie bekend. Tim Merlier is daar voorlopig niet bij. Hij werd als achtste renner geselecteerd en moet hopen dat Toon Aerts de wereldbeker wint. Bij de beloften mag Lander Loockx mee naar Denemarken.

Tim Merlier is al jaren een vaste waarde in de Belgische selectie voor het WK veldrijden, maar achter zijn naam staat voorlopig nog een vraagteken. De Oost-Vlaming, die sinds 1 januari voor Creafin-TüvSüd rijdt, kwam tijdens de kerstperiode zwaar ten val op de balken in Diegem en zag zo zijn kansen op een WK-selectie een stevige knauw krijgen.

Bondscoach Sven Vanthourenhout selecteerde Tim als achtste renner voor Bogense. Dat wil zeggen dat hij pas zondag effectief weet of hij in Bogense aan de start mag komen. Als één van de vijf beste landen op de UCI-ranking mag België, naast uittredend wereldkampioen Wout Van Aert, zes renners naar het WK sturen.

Ook voor de eindwinnaar van de wereldbeker is er nog een extra ticket voorzien. Tim moet dus hopen dat Toon Aerts zondag in Hoogerheide de eindzege nog afsnoept van zijn goede vriend Van Aert.

“Ik voelde de bui al hangen, maar de selectie van de bondscoach is te verdedigen”, geeft Tim toe in een korte reactie. “Natuurlijk was ik graag al zeker geweest, maar die blessure kwam voor mij op het slechtst mogelijke moment. Daarna raakte ik niet meer tijdig in vorm om een ticket te rechtvaardigen. Ik geloof ook niet dat Wout de eindzege in de wereldbeker nog uit handen zal geven, al zal ik wel heel hard blijven werken om toch klaar te zijn als ze me nodig hebben.”

TWEEDE WK VOOR LOOCKX

Bij de beloften mag Lander Loockx mee naar Denemarken. Een beloning voor een sterk seizoen waarin hij zilver veroverde op het BK in Kruibeke en de DVV Trofee in Brussel op zijn naam schreef. In dat klassement gaat Lander met nog één manche op het programma bovendien aan de leiding. Zondag reed Lander nog een sterke wereldbekerwedstrijd in Pontchâteau, waar hij ondanks pech toch nog negende werd na een knappe inhaalrace.

Voor Lander is het zijn tweede wereldkampioenschap. In het seizoen 2014-2015 werd hij in het Tsjechische Tabor 23e bij de junioren.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema