Pech voor Wietse, vierde plaats voor Tim

Pech voor Wietse, vierde plaats voor Tim
26-01-2019

Tim Merlier is zaterdag vierde geworden in de Kasteelcross in Zonnebeke. Wietse Bosmans werd na een sterk eerste halfuur met een lekke band uit koers geslagen.

Na twee overwinningen in 2017 en 2018 kwam Wietse in Zonnebeke bijzonder gemotiveerd aan de start. Zonder Mathieu Van der Poel en de Belgische WK-selectie behoorde een derde zege op rij zeker tot de mogelijkheden.

Wietse loste de verwachtingen helemaal in. Na de snelle start van Braam Merlier nam de Antwerpenaar in de vierde ronde samen met de Duitser Marcel Meisen de wedstrijd in handen. Halfweg cross vormde er zich een kopgroep van zes renners: Bosmans en Tim Merlier voor Creafin-TüvSüd, Pidcock, Pauwels, Meisen en Diether Sweeck vulden het zestal aan.

Een lekke band net na de materiaalpost doorprikte echter de zegekansen van Wietse, die pas een halve ronde later kon wisselen. De tweevoudige winnaar in Zonnebeke gaf uiteindelijk op. "Heel jammer dat ik zo vooraan moest wegvallen. Het gevoel was vandaag uitstekend", aldus Wietse.

De strijd om de zege werd voorin een duel tussen Pidcock en Pauwels, beslecht in het voordeel van de 34-jarige Belg. Tim Merlier fietste naar een vierde plaats, Michael Boros sloot de Kasteelcross af op de zesde stek. Braam Merlier kwam na zijn sterke start als veertiende over de streep, Jarno Liessens werd 17e. Bij de dames werd Karen Verhestraeten elfde

GEERTE ZESDE IN RUCPHEN

In het Nederlandse Rucphen kwamen twee renners in actie. Geerte Hoeke werd zesde bij de dames, Seppe Rombouts dertiende bij de heren. "Ik had nochtans een slechte start en verloor in de eerste twee rondes veel terrein", aldus Geerte. "Daarna kwam ik wel in mijn ritme en kon ik opklimmen naar de vijfde plaats. In de laatste ronde kwam er nog iemand aansluiten en verloor ik de sprint voor de vijfde plek."

Seppe: "De eerste helft van de wedstrijd zat ik een groepje voor de zevende plaats, maar door een lekke band zakte ik wat weg. Over het gevoel op de fiets kan ik wel tevreden zijn."

Foto: Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema