Tim mag mee naar WK dankzij eindzege Aerts in wereldbeker

Tim mag mee naar WK dankzij eindzege Aerts in wereldbeker
27-01-2019

Tim Merlier werd zondag twaalfde in de slotmanche van de wereldbeker in Hoogerheide. Belangrijker voor onze renner was echter het nieuws dat Toon Aerts de eindzege van de wereldbeker nog afsnoepte van Wout Van Aert. Zo mag Tim volgende week als achtste renner mee naar het WK in Bogense.

"De wedstrijd van zaterdag in Zonnebeke hing nog in mijn lichaam en ook mijn rug was nog niet helemaal in orde", blikte Tim terug op zijn race in Hoogerheide. "Daardoor was dit ook niet mijn beste wedstrijd."

Dankzij de eindzege van Toon Aerts krijgt België echter wel een extra ticket voor het WK en mag Tim als achtste renner mee naar Bogense. "Die selectie voor het WK is wel een opluchting. Zowel voor mezelf als voor de ploeg is dit heel belangrijk. Voor mijn WK-ticket was ik dan wel afhankelijk van iemand anders, maar ik ben heel blij dat ik mee mag naar Denemarken. Mijn seizoen is immers nog niet geweest wat het moest zijn."

De voorbije jaren speelde Tim op het wereldkampioenschap een belangrijke rol in de openingsfase van de wedstrijd. Wat verwacht hij volgende week van zijn rol? "Ik weet wat me volgende week te doen staat, al zullen we de komende dagen wel eens samen zitten met de bondscoach en met Wout en Toon om de tactiek te bespreken."

LECHNER NEGENDE IN WERELDBEKER

In Hoogerheide was er voor Creafin-TüvSüd nog een 18e plaats voor Michael Boros, Sieben Wouters maakte de toptwintig vol. In de eindstand van de wereldbeker is Tim elfde, Michael en Sieben eindigen respectievelijk op een 14e en 24e plaats.

Bij de dames was er in de slotmanche van de wereldbeker een zestiende plaats voor Eva Lechner, die na pech al lopend over de aankomst kwam. Onze tienvoudige Italiaanse kampioene sluit het regelmatigheidscriterium af op de negende plaats.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema