Aftellen naar het WK: wie mag er mee naar Bogense?

Aftellen naar het WK: wie mag er mee naar Bogense?
28-01-2019

Volgend weekend wordt in het Deense Bogense het wereldkampioenschap gereden. Vanaf vandaag tellen we op onze website iedere dag af. We starten met een overzicht van onze renners die naar Denemarken afzakken.

Belofte Lander Loockx mag zaterdag in Denemarken de spits afbijten voor Creafin-TüvSüd. In zijn laatste jaar als belofte is de Brabander bezig aan een sterk en regelmatig seizoen. Zo was hij naast de zilveren medaille op het BK in Kruibeke ook nog goed voor twee overwinningen: de DVV Trofee in Brussel en een B-cross in het Oostenrijkse Lambach. Met nog één manche te gaan is Lander bovendien leider in de DVV Trofee.

Het ticket voor Bogense is voor hem de kers op de taart. Voor Lander is het zijn tweede deelname aan een WK nadat hij in 2014 23e werd in het Tsjechische Tabor.

NEGENDE WK VOOR EVA


Bij de dames staat Eva Lechner aan de start van haar negende wereldkampioenschap. Onze Italiaans kampioene, goed voor 10 nationale titels, stond in 2009 voor het eerst aan de start van een WK. In Hoogerheide werd ze negende. Op acht deelnames eindigde ze zeven keer in de toptien. In 2014 veroverde ze in Hoogerheide zilver, na Marianne Vos.

DRIE PROFS AAN DE START

Zondag verschijnen er in Bogense drie profrenners van Creafin-TüvSüd aan de start. Tim Merlier kreeg pas zondag dankzij de eindzege van Toon Aerts in de wereldbeker zekerheid over zijn startrecht in Denemarken. Het wordt zijn vierde WK op een rij. Een jaar geleden werd hij in Valkenburg nog knap zevende.

Ook Tsjechisch kampioen Michael is een vaste waarde op de strijd voor de wereldtitel. Hij is er in Bogense al voor de vijfde keer op een rij bij. Onze Nederlander Sieben Wouters, twee jaar geleden in Bieles nog goed voor brons bij de beloften, is er voor het eerst bij als profrenner.

Programma

Zaterdag 2 februari

13u00 WK beloften: Lander Loockx 15u00 WK dames: Eva Lechner

Zondag 3 februari

15u00 WK elite: Tim Merlier, Michael Boros en Sieben Wouters

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema