WK Bogense: Lander mikt op top acht bij beloften

WK Bogense: Lander mikt op top acht bij beloften
29-01-2019

Lander Loockx is zaterdag de eerste renner die voor Creafin-TüvSüd in actie zal komen op het WK in Bogense. De Brabander hoopt in Denemarken zijn goede vorm van de laatste weken te vertalen in een top acht.

In zijn laatste jaar als kan Lander nu al terugblikken op een goed seizoen. De 21-jarige student voedings- en dieetleer zette ondanks zijn examens ook een sterke januarimaand neer: winst in de DVV Trofee in Brussel, zilver op het BK en twee keer toptien in de wereldbekermanches in Pontchâteau (9e) en Hoogerheide (8e).

“Zonder die lekke band in Pontchâteau en een valpartij in Hoogerheide had er allicht nog iets meer in gezeten”, aldus Lander, die donderdag met de Belgische ploeg naar Denemarken afreist. “Maar het gevoel in die wedstrijden was goed en dat is in de aanloop naar het WK toch het belangrijkste.”

TWEEDE WK-DEELNAME

In Bogense zal Lander voor de tweede keer aan de start van een wereldkampioenschap staan, nadat hij in 2015 al 23e werd als junior in Tabor. Zaterdag ligt de lat iets hoger. “Ik verwacht er zelf wel veel van”, spreekt Lander zijn ambities uit. “Ik wil vooraan meedoen om zo belangrijke UCI-punten te sprokkelen om in de topvijftig te blijven.”

“Topzeven, topacht moet binnen mijn mogelijkheden liggen en op een superdag kan ik misschien zelfs bij de eerste vijf eindigen. De laatste wereldbekers had ik toch het gevoel dat ik met de beste vijf kon meestrijden. De druk? Daar kan ik wel mee om, dat heb ik begin deze maand op het BK nog bewezen.”

HOPEN OP DOOI

De weersomstandigheden in Denemarken zullen doorslaggevend zijn. De komende dagen flirt de temperatuur in Bogense met het vriespunt. Bovendien kunnen er mogelijk ook nog sneeuwbuien vallen. “Hopelijk gaat het toch een beetje dooien voor de wedstrijd begint, zodat het een zware omloop wordt. En als er sneeuw valt, dan liefst smeltende sneeuw.

WK voor beloften: zaterdag 2 februari om 13u00

Foto: Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema