Ploegleider Camiel Van den Bergh wikt en weegt onze kansen

Ploegleider Camiel Van den Bergh wikt en weegt onze kansen
31-01-2019

Op het WK in Bogense komen dit weekend vijf renners van Creafin-TüvSüd in actie. Ploegleider Camiel Van den Bergh neemt ze een voor een onder de loep. “Topvijf voor Lander en Eva, dat zou fantastisch zijn.”

Belofte Lander Loockx opent zaterdag de debatten. “Gezien de uitslagen van de afgelopen maand, hoop ik op een topvijf”, blikt Van den Bergh vooruit. “Al zullen we ook tevreden zijn met een toptien. Voor Lander zal heel veel afhangen van het parcours. Blijft het weer rond het vriespunt, dan wordt het voor hem allicht een te snelle omloop. Gaat het dooien en wordt de toplaag iets zachter, dan is het parcours op zijn lijf geschreven.”

“Op mentaal vlak is Lander er helemaal klaar voor. Sinds een aantal maanden werkt hij met een mental coach en dat heeft al duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Op vlak ven persoonlijkheid en weerbaarheid is hij gegroeid, dat hebben we gezien op het BK.”

Op het WK kan Lander belangrijke UCI-punten verdienen om zich steviger in de topvijftig te nestelen. Dat is belangrijk met het oog op volgend seizoen. “Ik geef hem een grote kans om de stap naar de profs te zetten. Hij is er klaar voor en op vlak van training en begeleiding kan hij nog veel progressie boeken.”

SNEEUW EN IJS VOOR EVA

Onze tienvoudige Italiaanse kampioene Eve Lechner zal in Bogense aan de start verschijnen met vraagtekens. Van den Bergh: “De voorbije drie weken is ze wat ziek geweest en pas woensdag werd ze voor de eerste keer terug uitgerust wakker.”

In tegenstelling tot Lander zou het voor Eva goed zijn dat het blijft vriezen en dat er sneeuw ligt. De Italiaanse kampioene komt normaal het best tot haar recht op omlopen met veel hoogtemeters, maar die zijn er niet in Denemarken.

“Daarom zou het goed zijn dat het een glad en glibberig parcours wordt op sneeuw en ijs”, voorspelt Van den Bergh. “Op de rechte stukken komt Eva snelheid tekort. Wordt het een technische wedstrijd, dan komt ze beter tot haar recht. Top tien is een goed resultaat, top vijf zou geweldig zijn.”

KOPSTART VOOR TIM, LEERMOMENT VOOR SIEBEN

Zondag staan er in Bogense drie profs aan de start: Tim Merlier, Sieben Wouters en Michael Boros. “Tim is de laatste weken steeds sterker geworden”, stelt Van den Berg vast. “Van hem verwacht ik de kopstart om daarna rond de twaalfde plaats te eindigen.”

“Voor Sieben wordt Bogense dan weer een leermoment. In Pontchâteau startte hij sterk, maar viel hij in de laatste twee rondes wat terug. Op zijn eerste WK bij de profs zal hij vooral ervaring moeten opdoen. De stap naar de elite was voor hem niet zo eenvoudig. Met een zwaarder zomerprogramma moet hij volgend jaar opnieuw een stap vooruit kunnen zetten.”

Voor Michael hoopt Van den Bergh in Bogense op een topacht. “Het parcours moet hem wel liggen, zeker als er wat sneeuw of ijzel zou liggen. Dat heeft hij dit jaar nog niet voor de wielen gekregen.” Ondanks goede wedstrijden zaten er voor Michael nog niet veel goede resultaten in. “Hij heeft veel pech gehad, maar dat heeft ook te maken met de stijgende druk en de brede subtop. De renners van 7 tot 24 rijden heel dicht bij elkaar. Maak je een klein foutje, dan verlies je heel veel tijd en een pak plaatsen.”

Programma
Zaterdag
13u00: Beloften (Lander Loockx)15u00: Dames (Eva Lechner)

Zondag
15u00: Elite (Tim Merlier, Sieben Wouters en Michael Boros)

Foto: Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema