Eva Lechner: 'Foutjes worden hier snel afgestraft'

Eva Lechner: 'Foutjes worden hier snel afgestraft'
01-02-2019

Twee van onze renners komen vandaag al in actie: Lander Loockx bij de beloften en Eva Lechner bij de dames. Hier las u al dat Lander op een top acht mikt. Ook Eva is ambitieus, maar onze Italiaanse kampioene beseft dat het geen gemakkelijke opdracht wordt, deze namiddag.

Eva verkende vrijdagmiddag het parcours in Bogense en ontdekte dat het ongetwijfeld een snelle wedstrijd wordt. "Snel en technisch", vertelt ze. "Ik weet niet goed hoe ik het moet inschatten. Het is sowieso niet mijn favoriete omloop, daarvoor komt er te weinig klimwerk aan te pas. Maar ik ga hoe dan ook mijn best doen. In eerste instantie moeten we voor een goede start zorgen om daarna zo lang mogelijk voorin te blijven."

"Het zal vooral kwestie zijn om zo weinig mogelijk fouten te maken in de technische zones. De foutjes zullen snel afgestraft worden. Ook de wind zal zijn rol spelen. Die zal er voor zorgen dat het moeilijk wordt om kloofjes te dichten als je wordt achteruitgeslagen na een foutje."

Ook al is het niet haar lievelingsparcours, Eva start toch met ambitie. "Top tien is een must, vind ik. Maar ik zou pas echt blij zijn met een plekje in de top vijf. Ach, misschien leg ik de lat wel te hoog, want de laatste wedstrijden was ik niet top. Ik zal in elk geval mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen."

Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema