WK Bogense: Elfde plaats voor ontgoochelde Lander

WK Bogense: Elfde plaats voor ontgoochelde Lander
02-02-2019

Belofte Lander Loockx is zaterdag elfde geworden op het WK veldrijden in Bogense. De renner van Creafin-TüvSüd nam een snelle start, maar kwam daarna niet meer in het wedstrijdverhaal voor. “Ik had er veel meer van verwacht”, gaf een eerlijke Lander toe.

Na zijn zilveren medaille op het BK in Kruibeke en twee toptienplaatsen in de wereldbeker mikte Lander in Bogense op een topacht. Op een superdag moest topvijf mogelijk zijn. Na een goede start, waarin Lander zelfs even de kop nam voor Eli Iserbyt, zat zo’n resultaat er echter nooit in.

“Ik had vandaag nooit het goede gevoel”, klonk het eerlijk. “Op de rechte stukken had ik niet de nodige power en op de schuine kant was het voor mij iedere ronde sukkelen. Als linkshandige kwam die strook me heel slecht uit en verloor ik iedere ronde een paar seconden.”

Zo vond Lander, die sinds vrijdag last had van keelpijn, nooit aansluiting met een uitgebreid groepje dat achter wereldkampioen Tom Pidcock streed voor de tweede plaats.

“Ik zag dat groepje voor me rijden, maar iedere keer verloor ik op die schuine kant wat terrein. Jammer, ik had er vandaag meer van verwacht. Dit resultaat is voor mij een ontgoocheling. Gelukkig verzamel ik nog enkele UCI-punten, dat is vandaag het enige lichtpunt.”

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema