WK Bogense: drie renners in topvijftien

WK Bogense: drie renners in topvijftien
03-02-2019

Drie renners in de topvijftien. De balans van het WK in Bogense is positief voor Creafin-TüvSüd. Al toonde Tim Merlier zich niet helemaal tevreden met zijn wedstrijd.

Tim Merlier was mee naar Denemarken afgereisd als achtste renner in de Belgische selectie. Net zoals tijdens de vorige WK’s moest de renner van Creafin-TüvSüd de kopstart nemen, maar dat lukte deze keer niet. “Ik ben dan ook een beetje ontgoocheld dat ik mijn ding niet heb kunnen doen”, aldus Tim, die daarna lang in strijd was voor de toptien.

De Oost-Vlaming werd uiteindelijk elfde. Na een seizoen met ups en downs en de nodige dosis pech een verdienstelijke uitslag, al was Tim niet helemaal tevreden met zijn resultaat. “In de laatste rondes ben ik nog niet de Merlier van weleer. Zo is de killer in mij nog niet terug, ik mis nog wat agressivitieit. Maar we blijven positief, hopelijk kan ik zo snel mogelijk mijn oude niveau terugvinden.”

Veertig seconden na Tim kwamen Michael Boros (14e) en Sieben Wouters (15e) in elkaars spoor over de streep. Onze Nederlandse WK-debutant bij de profs was dolgelukkig. “Vijftiende, daar heb ik vooraf gedroomd. Dan is het ook fijn dat je dat doel kan realiseren, zeker na een goede wedstrijd. Hier ga ik toch even van genieten.”

Foto:© Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema