Lander Loockx geeft eindwinst DVV Trofee uit handen

Lander Loockx geeft eindwinst DVV Trofee uit handen
09-02-2019

Lander Loockx begon aan de slotmanche van de DVV Trofee als leider in het beloftenklassement, weliswaar met een minieme voorsprong op Niels Derveaux. Die bonus heeft Lander helaas niet kunnen vasthouden.

Meer zelfs, Lander moest in de Lilse Bergen vrede nemen met een 21ste plaats en kwam nooit in aanmerking op een ereplaats vandaag. Dat terwijl zijn grote concurrent, Niels Derveaux, wel bij de pinken was en op een zesde plaats finishte. Moet gezegd: Lander werd de voorbije week ziek en startte dus niet op volle kracht.

"Dit is dan ook een bijzonder ontgoochelende dag voor mij", reageerde Lander achteraf. "Ik startte nochtans goed en tot half koers was ik steevast voorin te vinden. Anderzijds moest ik toen mezelf al forceren. Even later ging het licht gewoon helemaal uit. Ach, misschien wel te verwachten na de ziekte van de voorbije week. Maar het is en blijft een domper."

Beste Creafin-TÜVSÜD belofte in Lille werd uiteindelijk Jarno Liessens met een 11de plaats. "Ondanks een slechte start", zuchtte de Antwerpenaar. "Ik werd opgehouden door iemand die uit zijn pedaal schoot. Maar ik had een heel goed gevoel en probeerde op te schuiven waar mogelijk. Niet evident op dit parcours, maar ik werd alsnog 11de." Het leverde Jarno ook een vierde plaats in het eindklassement op.

Net geen top tien voor Eva

Bij de dames hadden we met Eva Lechner, Geerte Hoeke en Karen Verhestraeten drie Creafin-TÜV SÜD vertegenwoordigers aan de start. Eva (11e) kende een goede start, maar viel achteraf wel terug tot buiten de top tien. Karen en Geerte werden 19e en 24e.Foto: ©Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema