Opsteker voor Eva in Hoogstraten, pechdag voor onze mannen

Opsteker voor Eva in Hoogstraten, pechdag voor onze mannen
10-02-2019

Gemengde gevoelens zondag in Hoogstraten. Bij de dames werd Eva Lechner zesde na een knappe wedstrijd. De heren werden van begin tot einde geplaagd door pech.

Het parcours in Hoogstraten staat traditioneel garant voor ploeteren in de modder, maar het waren omstandigheden waarin Eva Lechner goed voor de dag kwam. Onze Italiaanse kampioene kende een mindere start, maar schoof daarna stelselmatig op naar de zesde plaats.

“Het gevoel was goed vandaag”, genoot Eva van haar prestatie. “De fighting spirit was helemaal terug en ik had veel power in de benen. Die kon ik op de vlakke stukken omzetten in een goed tempo. De technische en modderige stroken waren dan weer echt fun. Alleen jammer van die slechte start waarbij ik ingesloten geraakte.”

Karen Verhestraeten schoot in Hoogstraten wel goed uit de startblokken, maar eindigde na een terugval 18e. Geerte Hoeke werd 27e.

TOTALE PECHDAG VOOR DE MANNEN

De wedstrijd bij de mannen bracht een opeenstapeling van tegenslag. In de eerste bocht gingen gingen Wietse Bosmans en Michael Boros samen tegen de vlakte. Voor Wietse, die ook zaterdag al vroeg ten val kwam, betekende dat het einde van de wedstrijd. “Bij die val heb ik bovendien mijn pols bezeerd”, zuchtte de pechvogel van het weekend. “Afwachten hoe dat evolueert.”

Ook Tim Merlier, net op tijd hersteld van ziekte, moest in Hoogstraten de wedstrijd verlaten met een gebroken zadelpen. Michael Boros reed de wedstrijd nog wel uit. Na zijn vroege val dook hij als eerste het veld in om uiteindelijk 29e te worden. Sieben Wouters werd 25e.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema