Hulst: Lander moet opgeven na val, 6e plaats voor Jarno

Hulst: Lander moet opgeven na val, 6e plaats voor Jarno
17-02-2019

Pech voor de beloften van Creafin-TüvSüd in de Vestingscross in Hulst. Lander Loockx moest opegeven na een zware val, Jarno Liessens werd zesde na een lange achtervolging.

Lander Loockcx was in de Brico Cross in Hulst in strijd met Toon Vandebosch voor de vierde plaats toen hij op anderhalve ronde van het einde zwaar ten val kwam. “In een steile knik naar benden sloeg mijn tube dubbel en belandde ik met mijn hoofd tegen een paaltje.” Een opgave was de enige optie voor Lander, die later op de dag nog naar het ziekenhuis trekt voor beeldvorming.

De eerste pion van Creafin-TüvSüd werd zo Jarno Liessens op een zesde plaats. “Het gevoel was vandaag goed, maar bij de start geraakte ik al snel ingesloten aan de balken en zag ik iedereen langs links en rechts passeren. Ik viel terug naar de twintigste plaats, maar daarna kon ik goed opschuiven. Op het einde vond ik nog de aansluiting met een groepje voor de vierde plaats. Voor mij had de wedstrijd nog een ronde langer mogen duren.” Seppe Rombouts, de derde belofte van onze ploeg in Hulst, werd zeventiende.

ELFDE PLAATS VOOR EVA, TWAALFDE VOOR MICHAEL
Bij de vrouwen werd Eva Lechner elfde. Karen Verhestraeten (21e) en Geerte Hoeke (24e) eindigden net buiten de top twintig. Michael Boros was de beste prof op de twaalfde plaats. Tim Merlier (18e) en Sieben Wouters (20e) waren goed voor de top twintig. Braam Merlier werd 26e

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema