Tim sluit seizoen af met gemengde gevoelens

Tim sluit seizoen af met gemengde gevoelens
25-02-2019

Het seizoen zit erop. Zondag werden in de Sluitingsprijs in Oostmalle de laatste loodjes gewogen. Voor Tim Merlier lag er een zesde plaats op de weegschaal, Michael Boros zwaait het crossjaar uit met een zevende plaats.

Op het vliegveld in Oostmalle blikte Tim Merlier met gemengde gevoelens terug op zijn slotweekend. Na een seizoen vol tegenslag - een darmparasiet en zijn val in Diegem zorgden ervoor dat hij nooit zijn beste vorm kon bereiken - kon hij wel tevreden zijn met een zevende (Leuven) en zesde (Oostmalle) plaats.

“Het doet deugd om op een goede manier te kunnen afsluiten, maar zonder die parasiet en die val had het seizoen er allicht helemaal anders uitgezien”, aldus de renner van Creafin-TüvSüd. “Iedereen maakt wel eens zo’n jaar mee, maar hopelijk is het volgend jaar aan iemand anders.”

“Aan de ene kant ben ik blij dat het seizoen erop zit. Ik heb nooit de kans gekregen om volledig te herstellen en er was ook nooit een moment om alles even rustig te laten bezinken. Anderzijds blijf ik ook op mijn honger zitten. Ik heb niet kunnen presteren zoals ik dat wilde. Gelukkig ben ik iemand die dat wel kan relativeren. Pech hoort nu eenmaal bij sport.”

Intussen kijkt Tim al uit naar het volgende seizoen. “In mei beginnen we aan het wegseizoen met een aantal kermiskoersen. Binnen een paar weken kruip ik op mijn wegfiets en zal dit seizoen wel verteerd zijn. Dan kan ik terug mijn doelen stellen op de weg. Vanaf mei werken we naar het BK en de Ronde van België toe. Het belangrijkste doel van de zomer wordt Halle-Ingooigem. Met een paar goede prestaties hoop ik zo met een goed gevoel naar het volgende crossseizoen toe te leven.”

ZEVENDE PLAATS VOOR BOROS

In Oostmalle was er nog een zevende plaats voor Michael Boros. Wietse Bosmans (14e) en Sieben Wouters (16e) waren goed voor een plaats in de top twintig, Braam Merlier sloot zijn seizoen af met de 21e plaats.

Bij de dames werden Karen Verhestraeten en Geerte Hoeke respectievelijk 13e en 19e. Belofte Jarno Liessens eindigde het seizoen met een zesde plaats in Oostmalle. Lander Loockx (13e) en Seppe Rombouts (20e) zwaaiden af met een toptwinitgplaats.

Foto: © Photopress.bepartners
Creafin

Tuvsud

Gent Motors

Vastgoedservice

Zannata

Up

Deba

Jako

Kärcher

Roval

SH+

Sram

Sr Manolo

Tacx

Cema